Az alábbi termékek tartósítószert és aromát NEM tartalmaznak!
MÉZ FAHÉJJAL
A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban. A fahéj elősegíti az emésztést, megszünteti a felpuffadást, visszaadja az étvágyat, fékezi a hasmenést, gyorsítja a felépülést lázzal járó betegségeknél, fertőtlenítő hatással bír.
A méz és a fahéj együttes fogyasztása:
- erősíti, rugalmasabbá teszik az érfalakat, megelőzi a meszesedést, javítja a vérkeringést és az ízületek mozgását;
- csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. ( Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be.)
- könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. ( Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. )
- visszaadja az erek rugalmasságát.
- megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését;
- gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet;
- gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását;
- rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen;
- gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.
MÉZ PIROS SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNNYEL
Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.
A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.
A szőlőmagban lévő antioxidánsok:
- erősítik, rugalmasabbá teszik az érfalakat, megelőzik a meszesedést, javítják a vérkeringést és az ízületek mozgását;
- hatékonyan befolyásolják a vér koleszterin tartalmát, gátolva a szívbetegségek kialakulását;
- javíthatják az agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét;
- élénkítik az agyműködést, erősítik az immunrendszert ;
- visszér esetén megszüntethetik az ödémákat és duzzanatokat;
- stresszoldó és nyugtató hatásuk van, ezért jótékonyan munkálkodhatnak egyes alvászavarok esetén;
- élesíthetik a látást, elejét vehetik a szürke hályog kialakulásának;
- regenerálják a kollagén szöveteket is, így a szőlőmag őrleményéből készült arcpakolás visszaadja a bőr simaságát, rugalmasságát, és megelőzi a korai öregedést;
- megsokszorozzák a C vitamin hatását, csökkentik a gyulladásokat.
MÉZ MÁKKAL
Jelentős a mák vitamin- és ásványi anyag tartalma. Tartalmaz többek között B6 vitamint, E vitamint, kalciumot, magnéziumot, amelyre szüksége van szervezetünknek, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír.
A mákban mind a 9 esszenciális aminosav megtalálható!!! ( Esszenciális, alapvető fontosságú aminosavnak nevezzük azokat az aminosavakat, amelyeket az emberi szervezet nem / vagy nem teljes mértékben képes előállítani. )
Csont- és immunerősítő a mézzel együtt.
A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. A csontok épüléséhez Kalciumra van szükség. A mák 8x ( nyolcszor ) annyi Kálciumot tartalmaz, mint a tej. A mákban megtalálható a Kálcium felszívódásához szükséges Foszfor és Magnézium is!!! Még pedig pont ideális arányban.
Köhögéscsillapításra és görcsoldásra is használható.
MÉZ CSIPKEBOGYÓVAL
A csipkebogyóban többféle vitamin (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin) található, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.
A benne lévő C-vitamin:
- emésztést javító hatása közismert,
- gyenge vizelethajtó tulajdonságú,
- részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában,
- erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet,
- fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben,
- megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést,
- jelentős vértisztító és görcsoldó hatása is van.
MÉZ BORSOSMENTÁVAL
A borsosmenta fő hatóanyaga a mentol.
Terápiás alkalmazásakor:
- fokozza az epetermelést és a nyálképződést,
- gyulladáscsökkentő, enyhe görcsoldó- és izomlazító hatású,
- segíti az emésztést,
- ideg- és gyomorerősítő,
- enyhíti a hányingert, a gyomor és bél görcseit,
- helyi érzéstelenítő, hűsítő, továbbá fertőtlenítő hatású.
MÉZ GYÖMBÉRREL
A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító.
Kísérletek azt is kimutatták, hogy a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében és a szívinfarktust kiváltó belső vérrögképződés megelőzésében is segít, és hatásos növényi véralvadásgátló.
A gyömbér fogyasztása:
- elsősorban az emésztést segíti,
- segíti az epehólyagot az epe kiválasztásában, ami serkenti az étvágyat,
- enyhíti a gyomorgörcs, hasmenés és felfúvódás tüneteit is,
- csökkentheti a koleszterintartalmat és a magas vérnyomást,
- vérhígító hatása miatt csökkenti a szívbetegségek kockázatát,
- gyulladáscsökkentő hatású, melyet kilehet használni megfázás és höröghurut esetén.
A gyömbér fogyasztásának hatására szervezetünk kimelegszik és izzadni kezd. Ez különösen akkor hasznos, ha valaki lázas, mert az izzadás hatására gyorsabban lemegy a láz. Megfázás, köhögés, fájó torok esetén is a legjobb, ha mézes gyömbérteát iszunk.
MÉZ BIRSALMÁVAL
A birsalma enyhíti a fájdalmat és az erős görcsöket. Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki az emésztőszervekben, ezért gyógyászati szempontból is jelentős gyümölcsfajunk. Savas kémhatása mozgásba hozza az emésztőrendszert, segít a gyomornak.
A birs értékét az almánál nagyobb vitamintartalma és magas pektintartalma adja.
A pektin:
- nagy szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, a vér koleszterinszintjének rendben tartásában,
- megköti a káros anyagokat,
- értékes rostanyagának köszönhetően hasmenés kezelésére is alkalmazható.