Az alábbi termékek tartósítószert és aromát NEM tartalmaznak!

 

MÉZ FAHÉJJAL

A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban. A fahéj elősegíti az emésztést, megszünteti a felpuffadást, visszaadja az étvágyat, fékezi a hasmenést, gyorsítja a felépülést lázzal járó betegségeknél, fertőtlenítő hatással bír.

A méz és a fahéj együttes fogyasztása:

  • erősíti, rugalmasabbá teszik az érfalakat, megelőzi a meszesedést, javítja a vérkeringést és az ízületek mozgását;
  • csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. ( Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be.)
  • könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. ( Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. )
  • visszaadja az erek rugalmasságát.
  • megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését;
  • gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet;
  • gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását;
  • rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen;
  • gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

MÉZ PIROS SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNNYEL

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.

A szőlőmagban lévő antioxidánsok:

  • erősítik, rugalmasabbá teszik az érfalakat, megelőzik a meszesedést, javítják a vérkeringést és az ízületek mozgását;
  • hatékonyan befolyásolják a vér koleszterin tartalmát, gátolva a szívbetegségek kialakulását;
  • javíthatják az agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét;
  • élénkítik az agyműködést, erősítik az immunrendszert ;
  • visszér esetén megszüntethetik az ödémákat és duzzanatokat;
  • stresszoldó és nyugtató hatásuk van, ezért jótékonyan munkálkodhatnak egyes alvászavarok esetén;

  • élesíthetik a látást, elejét vehetik a szürke hályog kialakulásának;
  • regenerálják a kollagén szöveteket is, így a szőlőmag őrleményéből készült arcpakolás visszaadja a bőr simaságát, rugalmasságát, és megelőzi a korai öregedést;
  • megsokszorozzák a C vitamin hatását, csökkentik a gyulladásokat.

 

MÉZ MÁKKAL

Jelentős a mák vitamin- és ásványi anyag tartalma. Tartalmaz többek között B6 vitamint, E vitamint, kalciumot, magnéziumot, amelyre szüksége van szervezetünknek, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír.

A mákban mind a 9 esszenciális aminosav megtalálható!!! ( Esszenciális, alapvető fontosságú aminosavnak nevezzük azokat az aminosavakat, amelyeket az emberi szervezet nem / vagy nem teljes mértékben képes előállítani. )

Csont- és immunerősítő a mézzel együtt.

A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. A csontok épüléséhez Kalciumra van szükség. A mák 8x ( nyolcszor ) annyi Kálciumot tartalmaz, mint a tej. A mákban megtalálható a Kálcium felszívódásához szükséges Foszfor és Magnézium is!!! Még pedig pont ideális arányban.

Köhögéscsillapításra és görcsoldásra is használható.

 

MÉZ CSIPKEBOGYÓVAL

A csipkebogyóban többféle vitamin (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin) található, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.

A benne lévő C-vitamin:

  • emésztést javító hatása közismert,
  • gyenge vizelethajtó tulajdonságú,
  • részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában,
  • erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet,
  • fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben,
  • megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést,
  • jelentős vértisztító és görcsoldó hatása is van.

 

MÉZ BORSOSMENTÁVAL

A borsosmenta fő hatóanyaga a mentol.

 

Terápiás alkalmazásakor:

  • fokozza az epetermelést és a nyálképződést,
  • gyulladáscsökkentő, enyhe görcsoldó- és izomlazító hatású,
  • segíti az emésztést,
  • ideg- és gyomorerősítő,
  • enyhíti a hányingert, a gyomor és bél görcseit,
  • helyi érzéstelenítő, hűsítő, továbbá fertőtlenítő hatású.

 

MÉZ GYÖMBÉRREL

A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító.

Kísérletek azt is kimutatták, hogy a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében és a szívinfarktust kiváltó belső vérrögképződés megelőzésében is segít, és hatásos növényi véralvadásgátló.

 

A gyömbér fogyasztása:

  • elsősorban az emésztést segíti,
  • segíti az epehólyagot az epe kiválasztásában, ami serkenti az étvágyat,
  • enyhíti a gyomorgörcs, hasmenés és felfúvódás tüneteit is,
  • csökkentheti a koleszterintartalmat és a magas vérnyomást,
  • vérhígító hatása miatt csökkenti a szívbetegségek kockázatát,
  • gyulladáscsökkentő hatású, melyet kilehet használni megfázás és höröghurut esetén.

A gyömbér fogyasztásának hatására szervezetünk kimelegszik és izzadni kezd. Ez különösen akkor hasznos, ha valaki lázas, mert az izzadás hatására gyorsabban lemegy a láz. Megfázás, köhögés, fájó torok esetén is a legjobb, ha mézes gyömbérteát iszunk.

 

MÉZ BIRSALMÁVAL

A birsalma enyhíti a fájdalmat és az erős görcsöket. Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki az emésztőszervekben, ezért gyógyászati szempontból is jelentős gyümölcsfajunk. Savas kémhatása mozgásba hozza az emésztőrendszert, segít a gyomornak.

 

A birs értékét az almánál nagyobb vitamintartalma és magas pektintartalma adja.

A pektin:

  • nagy szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, a vér koleszterinszintjének rendben tartásában,
  • megköti a káros anyagokat,
  • értékes rostanyagának köszönhetően hasmenés kezelésére is alkalmazható.